Gradonačelnici Prijestonice Cetinje i Sijene dogovorili bratimljenje: Istorijsko partnerstvo istinskih simbola Crne Gore i Italije
23.09.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas u Sijeni sa Luiđijem De Mosijem, gradonačelnikom Sijene, sa ciljem uspostavljanja saradnje i priprema za potpisivanje Sporazuma o bratimljenju dva grada. Sastanku su prisustvovali i ambasadorka Crne Gore u Republici Italiji Milena Šofranac Ljubojević, počasni konzul Crne Gore Alesandro Đananti, šefica Kancelarije za protokol i međunarodnu saradnju Prijestonice Cetinje Ivana Jovićević i direktor Udruženja italijanskih preduzetnika Crne Gore Marko Bošković.

Gradonačelnik De Mosi je, pozdravljajući goste, iskazao posebno poštovanje prema Cetinju i Crnoj Gori, izrazivši spremnost za saradnju u oblastima turizma, kulture i obrazovanja. Ističući da je Sijena kroz istoriju bila grad-država sa velikom tradicijom kazao je da grad posebno vodi računa sa kojim gradovima sklapa pobratimstva, te da je saradnju sa Cetinjem prihvatio sa posebnim poštovanjem.

"Zahvaljujem se na prijemu i prilici da Cetinje i Sijena razviju saradnju i potpišu Sporazum o bratimljenju koji će doprinijeti kreiranju zajedničkih projekata i interesovanju privrednika iz regije Toskana za ulaganje u Cetinje i Crnu Goru. Sijena je grad koji ima veliki istorijski, kulturni i obrazovni značaj i grad koji je proglašen za drugi po kvalitetu života u Italiji, stoga smo posebno počastvovani ukazanom prilikom da sa takvim gradom sklopimo Sporazum o bratimljenju”, istakao je Đurašković.

On se posebno zahvalio ambasadorki Crne Gore u Republici Italiji Mileni Šofranac Ljubojević, počasnom konzulu Crne Gore Alesandru Đanantiju i direktoru Udruženja italijanskih preduzetnika Crne Gore Marku Boškoviću na organizaciji posjete i inicijativi za bratimljenje dva grada od posebnog značaja za Crnu Goru i Italiju.

Gradonačelnik Sijene Luiđi De Mosi će do kraja godine posjetiti Cetinje kada će biti potpisan Sporazum o bratimljenju dva grada.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018