Komunalna inspekcija Prijestonice Cetinje vrši kontrolu smještajnih jedinica za turiste
23.08.2022

Komunalna inspekcija Prijestonice Cetinje sprovodi akciju kontrole posjedovanja odobrenja za vršenje ugostiteljske djelatnosti izdavanje smještaja, odnosno rješenja o upisu u Centralni turistički registar svih vlasnika objekata na teritoriji Prijestonice Cetinje koji se bave ovom djelatnošću. Zakonom o turiznu i ugostiteljstvu propisane su prekršajne novčane kazne za pravna lica u rasponu od 2.000 do 20.000 eura, za odgovorna lica 200 -1.000 eura, a za fizička lica koja pružaju usluge smještaja od 500 - 2.000 eura.

Komunalna inspekcija Prijestonice Cetinje u proteklom periodu kontrolisala je 110 vlasnika smještajnih jedinica koji se reklamiraju na specijalizovanim sajtovima za izdavanje smještaja turistima. Od tog broja 41 vlasnik je podnio zahtjev i dobio odobrenje za obavljanje djelatnosti, odnosno rješenje o upisu u Centralni turistički registar, 10 je prestalo da se bavi navedenom djelatnošću, a ostali su u proceduri dobijanja potrebnog odobrenja.

Akcija Komunalne inspekcije na kontroli posjedovanja odobrenja za vršenje ugostiteljske djelatnosti izdavanja smještaja odnosno rješenja o upisu u Centralni turistički registar svih vlasnika objekata na teritoriji Prijestonice Cetinje koji se bave ovom djelatnošću nastavlja se i u narednom periodu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018