Gradonačelnik Prijestonice Cetinje razgovarao sa novim ukrajinskim ambasadorom
04.08.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa novoimenovanim, izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori, Nj.E. Olehom Herasymenkom. Čestitajući mu imenovanje, Đurašković je izrazio zahvalnost ambasadoru što je za prvu zvaničnu posjetu na početku svog mandata u Crnoj Gori odabrao Cetinje.

“Antiratna tradicija našeg naroda potvrđena je još jednom i posljednjih mjeseci kada smo se, u mjeri svojih mogućnosti, suprotstavili ratnoj invaziji Rusije na Vašu zemlju”, rekao je gradonačelnik Đurašković.

Ambasador Herasymenko je istakao da je za njega velika čast biti u Crnoj Gori i da će ovu priliku iskoristiti za poboljšanje i razvoj odnosa između Ukrajine i Crne Gore, ali i za razvoj odnosa na lokalnim nivoima.

“Istorijska Prijestonica Cetinje zauzima posebno mjesto u srcima Ukrajinaca, zato želim da zahvalim Cetinju i građanima Cetinja na ovoj ogromnoj podršci, koja je bez presedana”, naveo je on.

Ambasador je informisao gradonačelnika o aktuelnim dešavanjima u Ukrajini, navodeći da je situacija vrlo komplikovana. Prema njegovim riječima, zaustavljeno je dalje napredovanje ruskih snaga, ali su i dalje izloženi svakodnevnom granatiranju civilnih objekata.

U toku sastanka razgovarano je i o Danima Ukrajine koji su organizovani na Cetinju, inicijativi za imenovanje ulica, ali i interesovanju ukrajinskih investitora za ulaganje u Cetinje.

“Ostajemo otvoreni za sve potencijalne zajedničke inicijative i projekte koji mogu biti od značaja za dalju podršku ukrajinskom narodu - do pobjede”, zaključeno je na kraju sastanka.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018