Veče posvećeno Kraljici Jeleni na Cetinju
03.08.2022

Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje u saradnji sa crnogorskim udruženjem iz Italije ,,Italia – Montenegro Regina Elena“ organizuju ,,Veče sjećanja na Kraljicu Jelenu“. Veče će se održati večeras u atrijumu Biljarde sa početkom u 20 časova.

Na večeri će govoriti gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, a posebna gošća je unuka Kraljice Jelene Savojske Maria Gabriela od Savoje. Pored njih o Kraljici Jeleni govoriće istoričar Petar Glendža, dr Olivera Popović, dr Slavko Burzanović i profesor Norberto Kaćalja. Goste će pozdraviti i upoznati sa radom udruženja ,,Italia – Montenegro Regina Elena“ predstavnik tog udruženja Luka Lopičić.

Kraljica Jelena Savojska bila je supruga Kralja Viktora Emanuela III, a ostavila je dubok trag kod italijanskog naroga zahvaljujući svojim dobročinstvima, humanitarnom radu i brizi o siromašnima i bolesnima. Bila je kćerka crnogorskog Kralja Nikole I i doprinijela je uspostavljanju izvanredne političke i ekonomske saradnje između Crne Gore i Italije.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018