Prijestonica podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog stanja u FK Lovćen
23.06.2022

Prijestonica Cetinje podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica iz Fudbalskog kluba Lovćen sa Cetinja zbog osnovane sumnje da su prijavljeni počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Tužba je podnijeta i zbog eventualnih drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, a koja bi se utvrdila nakon izviđaja.

Revizorska kuća MV Konsalt doo Podgorica posredstvom ovlašćene revizorke Ilinke Vuković je prilikom revizije poslovanja FK Lovćen za period od 2014. godine zaključno sa 2019. godinom dala negativno mišljenje. Imajući u vidu navedeno, postoji osnovana sumnja da su počinioci iz FK Lovćen počinili krivično djelo iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, te je Prijestonica podnijela tužbu.

U Fudbalskom klubu Lovćen nagomilana dugovanja na dan 31.12.2019. godine iznose preko 1,1 milion eura i do današnjeg dana značajno su uvećana, dok se klub takmiči u najnižem rangu takmičenja.

Shodno svim tim problemima Prijestonica Cetinje je odlučna da pomogne klubu da se vrati na staze stare slave, ali i da se utvrdi odgovornost onih koji su klub doveli na niske grane. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018