Vrijedna donacija uručena Prijestonici Cetinje
03.06.2022

Konzorcijum „Žičara Kotor Lovćen“, koji čine kompanije Novi Volvox i Leitner, donirao je 100 tablet računara Prijestonici Cetinje, namijenjene cetinjskim srednjim i osnovnim školama. Donaciju, vrijednu 21.000 eura, gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću uručio je predstavnik konzorcijuma Martin Lajtner.

Povodom donacije u Prijestonici Cetinje je organizovana prigodna svečanost, kojoj su pored gradonačelnika i predstavnika konzorcijuma „Žičara Kotor Lovćen“, prisustvovali ministar prosvjete u Vladi Crne Gore mr Miomir Vojinović i direktori osnovnih i srednjih škola.

Novi Volvox je poznata crnogorska firma, dok je Leitner kompanija koja ima 130 godina dugu tradiciju u proizvodnji infrastrukturne opreme za zimski i planinski turizam, a pored Italije, Švajcarske, Slovačke, Francuske i SAD-a, sada je prisutna i u Crnoj Gori.

Ovaj konzorcijum će graditi žičaru od Kotora do Lovćena, čija izgradnja treba da počne 13. jula ove godine, a planirani završetak radova je do 21. maja 2023. godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018