Gradonačelnik Opštine Veliko Trnovo u posjeti Prijestonici: Jačati tradicionalno dobre odnose između naših naroda
03.06.2022

Gradonačelnik Opštine Veliko Trnovo, dr Daniel Panov, kao dio delegacije, boravio je danas u posjeti Prijestonici Cetinje. Panov je imao priliku da se sretne sa gradonačelnikom Prijestonice, Nikolom Đuraškovićem i zamjenicom gradonačelnika, Nikoletom Martinović. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Megelana Plugčieva.

“Naša dva grada dijele iste vrijednosti i bogato kulturno istorijsko nasljeđe, te stoga međusobnu saradnju treba njegovati i još čvršće razvijati”, naveo je Đurašković.

Gradonačelnik Panov istakao je da je Opština Veliko Trnovo veoma značajan obrazovni centar. Privredu okruga karakteriše prisustvo tradicionalnih industrija, sa posebnim akcentom na mesnu industriju.

“Spremni smo i volјni da nastavimo da gradimo i produblјujemo tradicionalno dobre odnose koji postoje između naših naroda”, kazao je on i pozvao gradonačelnika Đuraškovića da posjeti Veliko Trnovo.

Gradonačelnici Đurašković i Panov razgovarali su i o drugim temama iz oblasti međunarodne saradnje, pri čemu je iskazano uvjerenje da će se u narednom periodu, posebno na poljima ekonomije i kulture, dodatno ojačati saradnja.

Prijestonica Cetinje i Opština Veliko Trnovo potpisale su Protokol o saradnji 2007. godine. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018