Gradonačelnik Đurašković razgovarao sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori
02.06.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković razgovarao je danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i glavnim koordinatorom TIKA agencije u Crnoj Gori Abdurahmamom S. Toprakom. Tokom sastanaka razgovarano je o saradnji Prijestonice i Ambasade Turske u Crnoj Gori, investicijama koje je agencija TIKA sprovela na Cetinju, ali i mogućnostima za saradnju u narednom periodu.

Gradonačelnik Đurašković je istakao da je ta saradnja u proteklim godinama bila na odličnom nivou i naveo:

,,Mi smo opredjeljanja da tu saradnju osnažimo i pospješimo i da je nastavimo u sklopu programa koje Ambasada Turske i TIKA sprovode u Crnoj Gori” i podsjetio da je Cetinje pobratimski grad sa turskim gradom Gaziantepom još od 2011. godine.

Ambasadorka Songul Ozan čestitala je gradonačelniku i njegovom timu uspješan početak upravljanja novom lokalnom administracijom i navela:

,,Ambasada Turske u Crnoj Gori će nastaviti da sarađuje sa Prijestonicom i pozivam  Vas i Vašu administraciju da uspostavimo bližu saradnju sa našom Kancelarijom za ekonomski razvoj. Takođe, sigurna sam da će i saradnja sa Gaziantepom, koji je jedan od najrazvijenijih gradova Turske, biti od velike koristi za grad i građane Cetinja”.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima ostvarenja novih investicija iz Turske  na području Cetinja, o kulturnoj i turističkoj saradnji, ali i saradnji u oblasti obrazovanja i mladih.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018