Nakon izbora nemoralno povećana nepristojna otpremnina direktora
30.05.2022

Prijestonica Cetinje se suočava sa brojnim finansijskim teškoćama i zaostalim dugovanjima naslijeđenim od prethodne vlasti, ali neki od direktora preduzeća i ustanova  u vlasništvu Prijestonice nijesu marili za to i obezbijedili su sebi nepristojno visoke otpremnine u slučaju odlaska sa funkcije.

Ne bi nam bilo žao da su to menadžeri koje bi poželjele i takve kompanije kao što su Gugl ili Tesla, međutim radni rezultati jednog dijela izvršnih direktora se ogledaju u velikom minusu koji ostavljaju iza sebe.

Primjer nebrige za novac građana Cetinja je izvršni direktor DOO ,,Komunalno" koji je u saradnji sa Odborom direktora tog preduzeća, nakon poraza na posljednjim izborima, aneksirao ugovor o radu kako bi u slučaju odlaska iz kompanije uzeo oko 50.000 eura na ime otpremnine, istovremeno ostavljajući dug samo po osnovu poreza i doprinosa u iznosu od oko 3.000.000 eura. Pokazujući suštinski odnos prema novcu svih građana Cetinja, aneksom ugovora od 17. decembra 2021. određeno je da mu se, umjesto 12, isplate 24 bruto zarade u slučaju odlaska s direktorske pozicije što je oko 50.000 eura. Uraditi ovako nešto u preduzeću i lokalnoj samoupravi sa dugom od više od 38 miliona eura, gdje zaposleni ne mogu da ostvare penziju zbog duga većeg od 11 miliona eura za poreze i doprinose, je nepristojno i bahato i najbolje pokazuje suštinski karakter bivše vlasti.

Borba za svaki euro gradskog novca će biti prioritet za novu gradsku upravu, a razvoj Cetinja - jedina mjera patriotizma i uspjeha!

Imajući u vidu sve ove činjenice i snažnu političku poruku koju su građani Cetinja poslali bivšoj vlasti na izborima 05. decembra 2021. godine, koristimo priliku da pozovemo direktore da podnesu neopozive ostavke i odustanu od otpremnima, zbog nedomaćinskog upravljanja  preduzećima i ustanovama, i na taj način, makar malo, doprinesu stabilizaciji gradskih finansija.

Za novac građana Cetinja ćemo se boriti svim pravnim sredstvima jer mu je mjesto u budžetu grada, a ne u privatnim džepovima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018