Đurašković i Simonović posjetili Džudo klub "Crnogorac"
16.05.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i predsjednik COK-a Dušan Simonović posjetili su Džudo klub „Crnogorac” Cetinje. Goste su dočekali treneri Maja Vicković, Stevo Knežević i naš proslavljeni džudista, vicešampion svijeta i trostruki olimpijac Srđan Mrvaljević, kao i veliki broj takmičara koji su sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom pozdravili goste.

Srđan Mrvaljević je istakao sjajan pedagoško-stručni rad trenera ovog kluba, kao i ogromnu disciplinu, volju i želju takmičara da jednog dana nastupe na Olimpijskim igrama i osvoje neku od medalja za svoj grad i državu.

"Velika je čast i zadovoljstvo što su večeras sa nama prvi čovjek COK-a i gradonačelnik Cetinja. Siguran sam da će njihova posjeta, ali i riječi ohrabrenja i podrške ovim djevojčicama i dječacima biti dodatni motiv i ohrabrenje da nastave naporno da rade kako bi ispunili svoje sportske snove. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim na dosadašnjoj podršci lokalne samouprave i Crnogorskog olimpijskog komiteta, kao i našim sponzorima, kompanijama Bemax i Glosarij. Cilj je da Džudo klub Crnogorac i Cetinje imaju predstavnika na olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Predsjednik COK-a, gospodin Simonović, je čestitao trenerima i takmičarima na postignutim rezultatima i izrazio zadovoljstvo velikim brojem djece koja na Cetinju treniraju ovaj olimpijski borilački sport koji ima visok status u crnogorskoj olimpijskoj porodici.

"Džudo je sport koji je na posljednje 4 Olimpijade imao svoje predstavnike i očekujem da će se taj kontinuitet nastaviti. Uspjeli smo da u saradnji sa Ministarstvom sporta konačno riješimo višegodišnje probleme Džudo saveza i sada očekujemo snažan i kvalitetan rad koji će dati rezultate. Veoma sam zadovoljan onim što sam večeras vidio u Džudo klubu "Crnogorac". Crnogorski olimpijski komitet će pružiti podršku kako bi se stvorili još bolji i kvalitetniji uslovi za rad ovih mladih sportista"

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, gospodin Nikola Đurašković, je rekao da je ponosan što Cetinje ima klub sa dugom i uspješnom tradicijom kao što je to Džudo klub "Crnogorac", ističući važnost bavljenja sportom i spremnost pružanja pune podrške klubu.

 

"Razvoj sporta će biti jedan od prioriteta gradske uprave. Smatram da bavljenje sportom ima višestruke pozitivne efekte na svako društvo koje se ne ogleda samo u postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, već i u vaspitanju, socijalizaciji i kvalitetnijem odrastanju naše djece koja kroz sport postaju zdraviji, jači, bolji i kvalitetniji ljudi.

Želim da čestitam Džudo klubu "Crnogorac" na rezultatima, ali i  pozitivnom i afirmativnom predstavljanju grada. Gradska uprava će biti snažan i pouzdan partner Džudo klubu "Crnogorac" i našim mladim džudistima.

 

Takmičari su u nastavku treninga svojim gostima demonstrirali svoje znanje i dobili zaslužene aplauze.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018