Karić – Đurašković: Početak saradnje Sarajeva i Prijestonice Cetinje
11.05.2022

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić upriličila je danas prijem za delegaciju Prijestonice Cetinje, predvođenu gradonačelnikom Nikolom Đuraškovićem.


„Današnji susret predstavlja početak i otvara perspektivu razvoja buduće saradnje između naša dva grada. Mi kao gradonačelnici trebamo da povezujemo naše građane, narode, privrednike, umjetnike, mlade. To je naša obaveza, ali i interes i potreba“, istakla je gradonačelnica Sarajeva. 


Na taj način, kazala je Karić, približćemo jedni drugima naše kulturne i turističke potencijale te je ovom prilikom pozvala gradonačelnika Đuraškovića i građane Prijestonice Cetinje na Sarajevo Film Festival koji će ove godine biti obogaćen posebnim sadržajima.


Tokom prijema, gradonačelnici su predstavili projekte i prioritete gradskih uprava. Usaglasili su se da su redovna komunikacija i kontakti temelj buduće dobre saradnje dva grada, posebno u oblasti turizma, kulture, zaštite kulturno-istorijskog naslijeđa


„Tradicionalno volimo doći u Bosnu i Hercegovinu, a posebno u Sarajevo. Naša dva grada su nosioci poruke mira“, istakao je Đurašković te najavio da današnja posjeta predstavlja početak obostrano korisne saradnje.


Đurašković je pozdravio predstojeće bratimljene glavnih gradova koji će još više učvrstiti odnose između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018