Odgovor na ponovno obraćanje predsjednika Opštine Nikšić
26.04.2022

Gospodine Kovačeviću, upoređivati Cetinje sa Trećim rajhom baš danas, kada mu se cijeli demokratski i slobodarski svijet divi kao jedinom gradu u Evropi u kojem građani samoinicijativno, svakodnevno, organizuju proteste protiv ruske agresije na Ukrajinu, mnogo je i od Vas, poklonika i baštinika zločinačkog četničkog pokreta.

Grad heroj o kojem su pjevali i divili mu se svjetski velikani vjekovima je bio simbol slobodarstva, a devedesetih godina prošlog vijeka mjesto najvećeg otpora zloj politici koja je počinila najveće zločine od 2. svjetskog rata. Zloj politici koju Vi i partija kojoj pripadate i dalje zastupate, kojoj su Karadžić i Mladić heroji, a ne ratni zločinci. Grad koji je stao na biljeg svemu tome ne može ni danas biti ništa drugo već grad koji se diči svojim kosmopolitizmom i otvorenim vratima za sve dobronamjernike.

Jeftina je, ali ne i manje opasna, jučerašnja provokacija na Cetinju, gospodine Kovačeviću. Vjerujem da je svakome jasna pozadina takvog čina i političkog i društvenog konteksta u kojem se desila. Rekao sam i ponavljam, tužno je i bijedno što je neko juče djecu politički zloupotrijebio pokušavajući da isprovocira incidente na Cetinju. Neće to proći, gospodine Kovačeviću, to bi trebalo da bude jasno svima koji bi možda od Crne Gore htjeli da naprave “malu Ukrajinu”. Zaludna rabota. Crna Gora se vraća sebi, Evropi i partnerstvu sa civilizovanim i demokratskim državama, a Vama i sličnima ostavljamo da uz čiča Dražu tancujete i vratite se đe vam je i mjesto – na političku marginu.

Na kraju, pozivam nadležne da ispitaju sve detalje vezano za jučerašnji slučaj, ko su organizatori ove smišljene provokacije kao i slučaj kamenovanja autobusa kako bi se do kraja utvrdilo da li je i to možda dio smišljenog scenarija.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018