Odgovor gradonačelnika Đuraškovića predsjedniku Opštine Nikšić
26.04.2022

Predsjedniče Opštine Nikšić, kolega Kovačeviću,

Naš grad, Prijestonica Cetinje je vjekovima bila bastion crnogorske slobode i nezavisnosti, luča svima koji su bili pod tuđom vlašću, ne samo u Crnoj Gori. 

I u moderno vrijeme ponosimo se gradom sa 49 narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, jednim od najznačajnijih centara antifašističke borbe crnogorskog naroda. 

Za nas Cetinjane će Nikšić uvijek biti grad Ljuba i Save, Vita Nikolića i Miladina Šobića, zdravog sportskog rivalstva Sutjeske i Lovćena, "sjevernoga nam kraja straža".

I zato je Nikšić veliki i neprolazan i zaslužuje da ga vode veliki, a ne mali i prolazni. Zbog toga vas iskreno pozivam da ne koristite djecu za svoje nacionalističke ciljeve, pogotovo da ne radite to time što ćete se pridružiti onima koji su mališane grubo zloupotrijebili na Vaskrs ispred Cetinjskog Manastira, provocirajući Cetinje i Cetinjane.

Svi ljudi dobre volje su više nego dobrodošli na Cetinje i tako će uvijek biti i biće nam drago da mališanima i iz Nikšića i iz cijele Crne Gore ukažemo gostoprimstvo prvom narednom prilikom i da im kao pravi domaćini pokažemo raskošno istorijsko, kulturno i duhovno nasljeđe naše i, nadam se, vaše Prijestonice. 

Uz želju da ružne provokacije i neprijatnosti koje je neko osjetio i doživio budu iza nas - pozdravljam vas onom Svetog vladike Petra I, da "prijatelj može do Cetinja za tri sata hoda, a neprijatelj nikad".

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018