Poboljšati saradnju lokalne samouprave sa privrednicima
20.04.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje sa saradnicima organizovao je sastanak sa najvećim dijelom privrednog sektora sa ciljem unapređenja međusobne saradnje.

Obraćajući se predstavnicima privrednog sektora, gradonačelnik je istakao: „Svjestan sam koliko je danas teško biti preduzetnik na Cetinju, ali i srećan što ste uspjeli da uprkos finansijskoj krizi i pandemiji korona virusa, održite vaše poslovanje u gradu. Nova gradska uprava će prioritetno raditi na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, investicije u dvije poslovne zone, unapređenju postojećeg biznis ambijenta na Cetinju i na produbljivanju saradnje između Prijestonice i biznis sektora.“

Na sastanku je posebno apostrofirana problematika koja se odnosi na plansku dokumentaciju, kao i visoke dažbine prema biznis sektoru koje su u nadležnosti gradske uprave, kao i podrška u pripremi projekata za apliciranje kod domaćih i inostranih finansijskih institucija.

Razgovarano je i o zajedničkim projektima poput prvog međunarodnog festivala pršute i o organizaciji posjete predstavnika Investiciono – razvojnog fonda Cetinju, kao i o brojnim drugim zajedničkim projektima koji će imati za cilj stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta u Prijestonici.

Zajednički je iskazana potreba da sastanci sa privrednim sektorom budu dio redovnih aktivnosti, te da se u što skorijem roku obnovi rad Privrednog kluba koji bi uključio što je moguće više cetinjskih privrednika i bio spona između privrednog sektora i lokalne samouprave.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018