Gradonačelnik Prijestonice razgovarao sa ambasadorkom Bugarske
12.04.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčievom i tom prilikom su razgovarali o mogućnostima unaprijeđenja ekonomske saradnje, ali i saradnje iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja.

“Posebno mi je zadovoljstvo što ste danas na Cetinju, koje je prepoznato kao kulturno-istorijski centar Crne Gore, ali naš glavni cilj u narednom period biće da ga i u ekonomskom smislu učinimo jednako važnim, kako bi na taj način smanjili stopu nezaposlenosti i vratili građane svom gradu”, istakao je gradonačelnik Đurašković.

Od 2019. godine u okviru bugarske zvanične razvojne pomoći u Crnoj Gori finansirano je ukupno 8 projekata u vrijednosti od preko 320.000 eura.

“Na putu ka Evropskoj Uniji Crna Gora mora bolje koristiti sredstva iz pretpristupnih fondova i ostale finansijske i tehničke vrste pomoći koje su na raspolaganju i u tom smislu iskustvo Bugarske može vam biti od velikog značaja”, navela je ambasadorka.

Na sastanku je ocijenjeno da je potrebno raditi na intenziviranju saradnje između Prijestonice Cetinje i bugarskog grada Veliko Trnovo, sa kojim Prijestonica ima potpisan Protokol o saradnji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018