Održana ReLOaD2 obuka za NVO: Kako pripremiti i voditi projekte
31.03.2022

Na Cetinju je danas završena intenzivna obuka “Upravljanje projektnim ciklusom” u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Prijestonica Cetinje, koja zajedno s Glavnim gradom Podgorica i opštinama Golubovci i Danilovgrad  čini klaster u ReLOaD2 programu, otvorila je Poziv nevladinim organizacijama za predaju projektnih prijedloga, a obuka je bila prilika da se NVO što bolje pripreme za projekte kojima bi aplicirali na konkurs.

Predstavnici četrnaest raznovrsnih nevladinih organizacija sa Cetinja učestvovali su na dvodnevnoj obuci, koja je prisutnima približila projektni proces EU i pisanje prijedloga projekata u skladu sa Metodologijom za transparentnu dodjelu sredstava NVO. Uz pomoć trenera, NVO su unaprijedile svoje pojedinačne projektne ideje.


Osim obuke, ReLOaD2 program predviđa i mentorsku podršku potencijalnim aplikantima, što podrazumijeva da će nevladine organizacije imati stručne konsultante dok pripremaju aplikaciju za Konkurs.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga za organizacije iz središnjeg regiona je 15. april 2022. godine.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) ima za cilj jačanje participativnih demokratija u regionu i to osnaživanjem nevladinog sektora i stimulisanjem pravnog i finansijskog okruženja za civilni sektor.

Program finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility uz sufinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom. U drugoj fazi ReLOaD programa koji traje do 2024, partnerske opštine u Crnoj Gori podijeljene su u pet klastera, središnji region pored Prijestonice Cetinje čine: Glavni grad Podgorica, opština u okviru Glavnog grada Podgorica – Golubovci i Opština Danilovgrad.

Više informacija o ReLOaD2 Konkursu u Prijestonici pronaći ćete na linku ili na sajtu UNDP-a.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018