Dani Rumunije i ove godine na Cetinju
31.03.2022

Nakon što je prošle godine na Cetinju uspješno realizovana manifestacija „Dani Rumunije u Crnoj Gori“ ambasada te države u saradnji sa Prijestonicom i ove godine planira da pripremi sličan program, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića sa rumunskim ambasadorom Matei-Viorel Ardeleanuom.

“Želimo da Vam čestitamo na imenovanju i iskažemo nadu da ćemo nastaviti uspješnu saradnju između ambasade, Prijestonice i Alba Julije, grada pobratima, u cilju jačanja veza i razvoja važnih projekata koji će uticati na kvalitet života svih građana”, naveo je ambasador Ardeleanu.

Gradonačelnik Đurašković zahvalio se ambasadoru na dosadašnjoj saradnji sa institucijama u Prijestonici, ali i na podršci koju Rumunija pruža Crnoj Gori u procesu evro-atlanskih integracija. On je ambasadora upoznao sa aktivnostima nove lokalne administracije i planovima za njenu profesionalizaciju i modernizaciju, ali i za smanjenje stope nezaposlenosti.

“Cetinje i Crna Gora imaju ozbiljan investicioni potencijal i u prijedlozima koji su danas razmatrani na sastanku vidim prostor za konkretnu saradnju sa rumunskim privrednim sektorom i gradskom upravom Alba Julije”, istakao je gradonačelnik.

Na sastanku je zaključeno da istorijske veze Crne Gore i Rumunije dodatno obavezuju na saradnju dvije zemlje, ali i gradova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018