Đurašković: Ljudske žrtve su nenadoknadive
10.03.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas bračni par iz Ukrajine koji već desetak dana boravi na Cetinju, zbog nemogućnosti da se vrate kući usljed ratnog razaranja koje je zadesilo njihovu zemlju.

On je pozdravio goste i izrazio zadovoljstvo što je Prijestonica u mogućnosti da pruži pomoć i podršku onima kojima je potrebna. Naglasio je da materijalna šteta nije bitna u poređenju sa gubicima ljudskih života koji su nenadoknadivi.

Gradonačelnik je upoznao goste sa humanitarnom akcijom “Za prijateljsku Ukrajinu'', koju su pokrenuli Prijestonica i Crveni krst Prijestonice Cetinje, uz podršku ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

Ala i Volodimir Mališ iskazali su zahvalnost Prijestonici i svim građanima Cetinja na gostoprimstvu, razumijevanju i podršci u teškim trenucima za njihovu porodicu i prijatelje. U gradu Irpinu, iz kog dolaze, ovih dana vode se žestoke borbe. Istakli su da je situacija teška, te da su neki od njihovih prijatelja izgubili najdraže u ovim ratnim strahotama.

Bračni par će za par dana napustiti Crnu Goru i otputovati u Poljsku, kako bi bili bliži svojoj djeci i familiji.

Gradonačelnik ih je pozvao da budu gosti grada Cetinja u nekom boljem vremenu, kada će biti u prilici da bolje upoznaju Cetinje i Crnu Goru. Poželio im je srećan put, te što skoriji prekid rata i stradanja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018