Gradonačelnik posjetio Službu zaštite i spašavanja
08.03.2022

Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković danas je posjetio lokalnu Službu zaštite i spašavanja, razgovarao sa zaposlenima i rukovodiocima o mnogim problemima koji muče službu po kojoj je Cetinje poznato. Pripadnici Službe istakli su zahvalnost što je Gradonačelnik izabrao baš ovu jedinicu lokalne uprave za prvu posjetu.

Načelnik službe Peđa Moštrokol, upoznao je goste sa problemima zaposlenih u vezi sa povezivanjem radnog staža, sistematizacijom i pripremama za sezonu požara. Predstavnik Sindikata Službe za zaštitu i spašavanje Cetinje, Stevan Kasom, osvrnuo se na kolege koji stiču uslov za penziju i njihove probleme i podvukao da je ulaganje u neophodnu opremu ulaganje u sigurnost svakog građanina Cetinja. Podsjetio je na reprogam dugovanja, kredite i povezivanje staža, te izrazio nadu da će primanja biti redovna.

Gradonačelnik je podsjetio prisutne na svoje interesovanje za rad ove službe i u periodu prije izbora za prvog čovjeka grada, te podvukao da rezultati i organizacija službe zaslužuju svaku pohvalu. Istako je da je Opština u velikim finansijskim problemima, te da će se nova gradska uprava na svaki način truditi da pitanja redovnosti isplate zarada budu riješena u što skorijem roku. Kada je u pitanju sistematizacija konstatovano je da nema velikih problema, ali da, kada se donese nova odluka o radu lokalne samouprave, Služba interno i u skladu sa zakonom i lokalnim propisima riješi tekuće probleme. Ponudio je pravnu i drugu pomoć, te uvjerio pripadnike Službe da sve odluke, prioritete i samu sistematizaciju mogu donositi potpuno nezavisno i transpartntno.

 Što se tiče pripreme za sezonu požara, prvi čovjek grada je istakao da je imperativ Opštine rješenje ovih problema, posebno u vezi sa nabavkom opreme i održavanjem vozila. U tom dijelu Služba zaštite i spašavanja je u obavezi da definiše zahtjeve i prioritete, a Opština će ih blagovremeno rješavati. Poseban problem je i sa registracijom vozila Službe, za čem je odmah dat nalog nadležnom sekretarijatu i ovaj problem će ubrzo biti riješen. Gradonačelnik Đurašković je uputio Načelnika i saradnike na kapitalni budžet Prijestonice za 2023. godinu, kojim će biti moguće rješenje nekih od problema, koje sama Služba ustanovi da su prioritetni za rješavanje. Istakao je da Služba za rješavanje svih ovih problema ima partnera u Prijestonici, a da će lokalna uprava uvažiti sve ono što se pripadnici Službe dogovore interno, ali da to mora biti u skladu sa zakonom i propisima.

Ovo je prva u nizu posjeta gradskim službama, kako bi se Gradonačelnik sa sardnicima lično uvjerio u probleme sa kojima se službe i zaposleni susrijeću.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018