NA CETINJU POČELA HUMANITARNA AKCIJA „ZA PRIJATELJSKU UKRAJINU“
07.03.2022

Danas je na Cetinju počela humanitarna akcija ,,Za prijateljsku Ukrajinu'', koju su otvorili otpravnica poslova Ukrajine Natalija Fijalka i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. Akcija se odvija u organizaciji Prijestonice i Crvenog krsta Cetinje. Pozivamo sve građane, privrednike, nevladine organizacije i sve ljude dobre volje da uzmu učešća uplatama na žiro račun broj 535-21023-60 kod Prve banke Crne Gore ili donacijama direktno u prostorijama Crvenog krsta, radnim danima u periodu od 8 do 14h. Napominjemo da se u humanitarnoj akciji neće prikupljati garderoba, ali su poželjni i neophodni: sredstva za ličnu higijenu, pelene, higijenski ulošci, kao i pribor za prvu pomoć.

Otpravnica poslova Natalija Fijalka izrazila je zahvalnost Cetinju i gradonačelniku Đuraškoviću na podršci koja se danima pruža ukrajinskom narodu iz Prijestonice. Posebno je istakla da je ova akcija od velikog značaja, jer predstavlja konkretnu pomoć ljudima u Ukrajini, koji se nalaze u veoma teškoj situaciji.

Gradonačelnik Nikola Đurašković je izrazio duboku žalost zbog ratnih dešavanja, posebno zbog stradanja ljudi. Napomenuo je da sa posebnom pažnjom prati situaciju u pobratinskom gradu Harkovu, koji je jedan od najpogođenijih ratnim razaranjima. Poželio je gošći, ali i svim građanima Ukrajine, pa i cijelog svijeta, da se ovaj rat završi što prije, a mirno i diplomatsko rješenje ustupi mjesto oružju.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Đurašković uručio je otpravnici poslova Rezulociju o osudi ruske agresije na Ukrajinu, koju je Skupština Prijestonice usvojila jednoglasno na sjednici održanoj 28. februara.

Akcija se nastavlja narednih dana, a ovim putem još jednom pozivamo sve sugrađane da uzmu učešća i od srca i nesebično pomognu prijateljskoj Ukrajini.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018