Prijestonica za prijateljsku Ukrajinu
05.03.2022

Prijestonica Cetinje jutros je osvanula u bojama Ukrajine. Na Dvorskom trgu i Njegoševoj ulici postavljene su ukrajinske i crnogorske zastave u znak podrške građanima Ukrajine, koji su već deset dana u ratnom vihoru.

Pored protestnih šetnji, koje su građani samoinicijativno organizovali i osvjetljavanja glavnih zgrada u Prijestonici bojama ukrajinske zastave, ovo je novi vid podrške. Takođe, gradonačelnik Nikola Đurašković je uputio telegram saučešća za poginulim u gradu Harkovu, koji je pobratimski grad sa Cetinjem, a zahvaćen je neviđenim ratnim razaranjima. Pored svega ovoga neće se stati. Našu prijestonicu će u poneđeljak posjetiti otpravnica poslova pri Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijaka, kako bi zajedno sa gradonačelnikom započeli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za građane Ukrajine. Ova akcija će biti organizovana u saradnji Prijestonice i Crvenog krsta Cetinje. Biće otvoren žiro račun  za prikupljanje finansijske, a biće organizovani i drugi vidovi pomoći.

U ratnim vihorima na Balkanu, cetinjska omladina je devedesetih godina beskompromisno stala u odbranu civilizacijskih vrijednosti mira i dijaloga. Sa Cetinja je otišla snažna poruka ,,Ne ratu'' i podrška građanima Dubrovnika, Vukovara, Sarajava i drugih ratom zahvaćenih gradova. Danas je naša obaveza da stanemo rame uz rame uz ukrajinski narod koji pati u najgorem evropskom ratnom sukobu od II svjetskog rata. Zato pozivamo sve građane Cetinja i sve Cetinjane da se uključe u akciju, kako bi na taj način pomogli ugroženima u Ukrajini. Prijestonica Cetinje, gradonačelnik Nikola Đurašković i sve institucije grada nastaviće sa podrškom prijateljskom ukrajinskom narodu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018