Prijestonica kupila novo vozilo za prevoz učenika škole Njegoš
27.02.2022

Prijestonica Cetinje kupila je putnički kombi za prevoz đaka koji će narednih pet godina ustupiti na korišćenje Osnovnoj školi „Njegoš”, i tako obezbijediti prevoz od kuće do škole i nazad, za sve učenike prigradskih naselja i mjesta.

Vozilo markeCitroen“ sa šesnaest sjedišta, vrijedno 36 hiljada eura, kupljeno je novcem opredijeljenim kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2021. godinu. Specijalizovano vozilo ispunjava standarde i zahtjeve koji imaju za cilj osiguranje sigurnosti mladih putnika.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predao je direktorici škole Njegoš” Andrijani Aleksić, pismo namjere o donaciji i izrazio zadovoljstvo što će se i djeci ove škole omogućiti redovno pohađanje nastave.

Kašćelan je rekao da, iako organizacija prevoza učenika nije nadležnost Prijestonice, to ne umanjuje njihovu odgovornost, pa je gradska uprava odlučila da se uključi i na adekvatan način riješi ovaj decenijski problem.    

Ministartvo kulture, sporta i nauke dalo je saglasnost Školi da zaposli vozača i obezbijedilo sredstva za održavanje vozila.

Prijestonica Cetinje odlučila se za ovu investiciju i iz razloga jer OŠ „Njegoš“ nije dobila vozilo za prevoz učenika prilikom raspodjele koju je 2019. godine organizovalo resorno Ministarstvo.  

Lokalna samouprava obezbjeđuje besplatan prevoz za učenike iz seoskih područja sa teritorije Prijestonice, za srednjoškolce koji putuju u škole sa sjedištem u Podgorici, ali i za učenike iz Podgorice koji pohađaju neku od srednjih škola na Cetinju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018