Uručena pomoć od 100.000 eura za djecu iz socijalno ugroženih porodica
24.02.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je danas pomoć za djecu iz 20 socijalno ugroženih porodica, za koje je donaciju od 100.000 eura obezbijedio crnogoski iseljenik Blažo Sredanović.

 

„Iako decenijama daleko od Crne Gore, Sredanović ju je uvijek nosio i čuvao u svom srcu. Borio se za nju i iz daleka, bio uz državu i Crnogorce kad su obnavljali nezavisnost 2006. godine. Da gospodin Sredanović nije zaboravio na svoje Crnogorce govori i ovaj humani gest“, kazao je Kašćelan na događaju kojem je prisustvovao Srđan Čović sestrić gospodina Sredanovića.  

 

Humanost je, dodao je on, vrlina i jedna od najvrjednijih ljudskih karakteristika. Čini se da je prilično zanemarena u današnjem svijetu - užurbanom i u velikoj mjeri podređenom profitu, koje konstantno testira naše vrijednosti i uvjerenja.

 

„Ipak, ljudi kakav je Blažo Sredanović govore da među nama i dalje ima dobrotvora, da smo i danas tu jedni za druge kada nam je najteže i kada nam je podrška najpotrebnija“, rekao je gradonačelnik i dodao da se dobrota dijeli, ali samim tim i umnožava i širi.

 

Prvi čovjek Prijestonice je kazao da su djeca naša budućnost i da je svako ulaganje u njih je ulaganje u bolje i srećnije sjutra: „Naša je obaveza da posebnu pažnju posvećujemo upravo novim generacijama i naraštajima. Svjesni toga lokalna samouprava je u mandatu za nama sprovela niz aktivnosti u cilju unapređenja uslova za kvalitetniji život djece na Cetinju“.

 

On je kazao i da je lokalna samouprava kreirala preduslove da u narednom periodu na Cetinju bude više investitora i više radnih mjesta koja će omogućiti bolji i kvalitetniji život građana.

 

Predsjednica Komisije za raspodjelu novčanih sredstava za djecu iz 20 porodica u stanju socijalne potrebe Mirjana Lipovina kazala je da su članovi tijela bili predstavnici Prijestonice, JU Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Prijestonice. Pojasnila je da je Komisija donijela Odluku o raspodjeli novca u zakonom definisanoj proceduri.

 

“Dostavljena dokumentacija svih kandidata bodovana je u skladu sa predmetnim Pravilnikom i Javnim pozivom. Razmatrana je samo validna, kompletna i blagovremeno dostavljena dokumentacija, koju su, shodno kriterijumima, podnijeli učesnici Javnog poziva. Kriterijumi na osnovu kojih se vršila raspodjela novčanih sredstava su propisani članom 7 Pravilnika, koji je kao i Javni poziv, Rješenje o formiranju komisije, Prijedlog i konačna Rang lista, uredno objavljen na zvaničnoj stranici Prijestonice Cetinje”, pojasnila je Lipovina.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018