Kašćelan dodijelio nagrade najboljima u sportu: Pešić najbolji sportista, RK „Lovćen“ najbolja organizacija
31.01.2022

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je priznanja najboljim sportistima i sportskim organizacijama u Prijestonici za 2021. godinu.

Sekretarijat za kulturu, sport i mlade donio je Odluku o izboru godišnjeg priznanja iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje za 2021. godinu, shodno kojoj je za najboljeg sportistu proglašen Dragan Pešić iz atletskog kluba „Lovćen“, a iz istiomenog kik boks kluba za najboljeg mladog sportistu proglašen je Pavle Vušurović.

Najbolja sportska organizacija je rukometni klub „Lovćen“ iz kojeg dolazi i najbolji trener u Prijestonici Cetinje za 2021. godinu Rajko Popović. Najbolji sportski radnik je, prema ocjeni Sekretarijata, Janko Kuzman iz kik boks kluba „Lovćen“.

Nagrade u kategoriji najperspektivniji mladi sportista, dobili su Iva Božović, iz rukometnog kluba „Stars“, Dragan Muratović, iz kik boks kluba „Lovćen“, Lejla Maljević iz atletskog kluba „Lovćen“, Filip Knežević iz džudo klub „Crnogorac“ i Filip Božović iz rukometnog kluba „Lovćen“.

Stonoteniseru Filipu Radoviću dodijeljena je posebna nagrada u kategoriji – Najbolji sportista Prijestonice – paraolimpijac, a za doprinos razvoju amaterskog sporta nagrade su dobili Nikolina Koljević iz šah kluba „Crnogorac“, Dušan Kaluđerović iz sportsko-planinarskog kluba „Soko“, Saša Mašanović iz powerlifting kluba „Maks“ i Marko Kavaja iz atletskog kluba „Lovćen“.

Obraćajući se nagrađenima, gradonačelnik je kazao da je zadovoljstvo biti među onima koji su nam pokazali kako se voli svoj grad, kako se bori za svoju državu na sportskom terenu.

„Kao što znate, Cetinje je grad heroj i iznjedrilo je kroz istoriju mnoge heroje, znane i neznane junake koji su pronosili slavu borbe za slobodu i Crnu Goru. Danas, Cetinje daje državi, Evropi i svijetu neke drugačije heroje, koji se uz fer plej bore na sportskim terenima i čine naciju ponosnom, a svijet zadivljen uspjesima sportista i sportistkinja male Crne Gore“, kazao je Kašćelan.

Zahvalivši se sportistima i sportskim radnicima na trudu, radu i upornosti, na tome što predstavljaju uzor za mlade Cetinjane i Cetinjanke, Kašćelan je izrazio nadu da će lokalna samouprava u narednom periodu biti u prilici snažnije da podrži sport. Uz priznanja, gradonačelnik je nagrađenima uručio i prigodne novčane nagrade.

Obraćajući se u ime nagrađenih, Dušan Kaluđerović se zahvalio svima koji se trude da se sport u Prijestonici izdigne na veći i kvalitetniji nivo, kako bi, u periodu kada su mladi nažalost više posvećeni nekim manje zdravim stilovima života, pronalazili talente, ulagali u njih i usmjeravali ih prema istinskim vrijednostima.

„U periodu otežane finansijske situacije i zdravstve krize, Prijestonica je imala puno razumijevanje prema sportskim organizacijama sa teritorije našeg grada, trudeći se da sve one održe kontinuitet svog rada, što treba posebno cijeniti. Naravno, ne bi valjalo da zaboravimo i sve one privredne subjekte i pojedince koji su podržavali naš rad, pa se i njima ovom prilikom iskreno zahvaljujemo“, kazao je Kaluđerović.

Pohvalio je senzibilitet Prijestonice prema planinarenju kao sportu, a kao predstavnik visokorizične sportske discipline, čiji sportisti, kako kaže, nemaju svoj auditorijum, medalje i pehare, ovogodišnje priznanje, sa posebnim pijetetom, posvećuje svojim planinarskim prijateljima i učiteljima, „koji su tražeći ono što je za mnoge neshvatljivo ostali zauvijek na planinskim visovima“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018