Prijestonica Cetinje podržala manifestaciju “Crna Gora u ritmu Evrope”
27.01.2022

Cetinjski osnovci, srednjoškolci i mladi do 21 godinu imaće priliku i ove godine da učestvuju na muzičkoj manifestaciji “Crna Gora u ritmu Evrope”, što je obezbijeđeno današnjim potpisivanjem ugovora između Prijestonice Cetinje, lokalne Turističke organizacije i organizatora - European capital advisors management.

U program učestvuju televizijski timovi sastavljeni od ekipa iz najmanje 12 gradova Crne Gore, a za koje je obezbijeđena besplatna obuka u vidu: scenskog, televizijskog i pjevačkog predstavljanja zemlje.

Djeca i omladina sa Cetinja se pripremaju da učestvuju i predstave svoj grad kao jednu zemlju Evrope koju im dodjeljuje organizacija televizijskog programa „Crna Gora u ritmu Evrope“, na finalnom televizijskom prenosu svih gradova i opština, a u gradu pobjedniku za prethodnu godinu, uz direktan televizijiski prenos na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću u Crnoj Gori.

“Posebno me raduje što je ovaj program posvećen djeci i mladima, koji su budućnost grada i države i u čiji razvoj Prijestonica kontinuirano ulaže kroz različite aktivnosti. Cetinjska djeca stasavala su uz duh i istoriju koja su pričala brojna strana poslanstva koja su na Cetinju, koja predstavljaju dio crnogorske istorije i tradicije i svjedoče partnerstvu i prijateljstvu građenom sa Evropom”, kazao je gradonačelnik Prijestonice ALEKSANDAR KAŠĆELAN prilikom potpisivanja Ugovora.

Naglasivši da je Cetinje grad pobjednika, gradonačelnik je iskazao uvjerenje da će i na ovom takmičenju Prijestonica imati predstavnike koji će nas učiniti ponosnim: “Znam da će naši Cetinjani i Cetinjanke pokazati kako se srcem pjeva za ono što se voli, što se živi i što je dio svakog od nas, usađen kroz beskompromisne borbe koje su vodili naši preci, a čijim herojstvom se i danas dičimo“.

Predstavnik organizatora DAVID MAKEVIĆ predstavio je prisutnima, predstavnicima cetinjskih osnovnih i srednjih škola, detalje programa, način prijavljivanja i podršku koju će organizacija pružiti odabranim učesnicima takmičenja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018