Za unapređenje komunalne infrastrukture Prijestonica izdvojila 77.000 eura
25.01.2022

Za unapređenje komunalne infrastrukture, Prijestonica Cetinje obezbijedila je opremu vrijednu gotovo 77.000 eura. Naime, nabavljeno je devet novih polupodzemnih kontejnera, čija je ukupna vrijednost oko 35.000 eura, a kupljena je i dizalica za podizanje polupodzemnih kontejnera koja je koštala 42.000 eura.

Oprema je isporučena i data na raspolaganje lokalnom Komunalnom preduzeću. Jedan kontejner je već postavljen u Jabučkoj ulici, koja je rekonstruisana krajem prošle godine dok će preostalih osam biti postavljeno u većim gradskim naseljima: Švedsko naselje, IV jul i u ulicama Baja Pivljanina i X crnogorska. Postavljanje preostalih polupodzemnih kontejnera za komunalni otpad, čija je zapremina 3 metra kubna sa nožnom pedalom, biće završeno čim vremenski uslovi dozvole.

Postavljanje polupodzemnih kontejnera doprinijeće većem komunalnom redu i ljepšem izgledu grada. Takođe, odlaganje otpada u polupodzemne kontejnere može se smatrati ekološki prihvatljivijim, a smanjuje se i prostor koji su do sada zauzimali obični, nadzemni kontejneri. Cilj lokalne samouprave jeste da grad bude uredan i čist, čemu u kontinuitetu doprinose lokalna preduzeća, a nabavka ove opreme samo je još jedan u nizu napora lokalne samouprave da unaprijedi kvalitet usluga u Prijestonici.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018