Apel svima da poštuju mjere
28.12.2021

Epidemiološka situacija na Cetinju znatno je pogoršana. Samo u posljednjih sedam dana registrovan je 221 novooboljeli, od čega 133 u posljednja tri dana, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.

U Prijestonici je trenutno koronavirusom inficirana 251 osoba ili pet puta više nego na posljednjem petnaestodnevnom presjeku koji je rađen 15. decembra, kada je 48 osoba bilo oboljelo od zarazne bolesti COVID-19.  Prema posljednjem presjeku, Sanitarna inspekcija izdala je 75 rješenja za samoizolaciju.   

Operativni štab apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mjera i da izbjegavaju okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru, te da nose zaštitne maske i dezinfekuju ruke. Od nadležnih opštinskih i nacionalnih službi traži se da pojačaju kontrolu poštovanja propisanih mjera i uputstava Ministarstva zdravlja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole Prijestonica će organizovati dezinfekciju javnih površina.

Apelujemo i na sve građane koji se do sada nijesu vakcinisali da to urade u najkraćem roku i da na taj način, prije svega, zaštite sebe, a potom i sve druge osobe u njihovom okruženju.

Ova izazovna vremena traže odgovoran odnos svih građana i građanki prema ličnom i javnom zdravlju, pa su neprihvatljiva sva ponašanja koja propagiraju nenaučan pristup ovoj izuzetno kompleksnoj i osjetljivoj temi koja se tiče života ljudi.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018