Formirana komisija za raspodjelu novca iz donacije Blaža Sredanovića
26.12.2021

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan donio je rješenje o formiranju komisije koja će raspodijeliti novac iz donacije koju je za djecu sa Cetinja opredijelio ugledni crnogorski iseljenik i humanista Blažo Sredanović.

Sredanović je početkom oktobra donirao Prijestonici Cetinje 100.000,00 eura koje će biti podijeljene djeci iz 20 porodica u stanju socijalne potrebe. Gradonačelnik Kašćelan je tada odlučio da se donirani novac prenese na račune porodica nakon lokalnih izbora kako bi se izbjegla politizacija ovog humanog čina.

Komisiju za raspodjelu donacije čine sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Mirjana Lipovina, predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Dejana Dizdar, savjetnica u Službi gradonačelnika Valentina Božović, predstavnica Centra za socijalni rad Ana Kalinić i sekretar Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Božidar Drecun.

Zadatak Komisije jeste da, shodno zakonskoj regulativi iz oblasti socijalne i dječje zaštite, donese pravilnik o raspodjeli novca kojim će biti definisani uslovi, kriterijumi i način raspodjele.

Njen zadatak je i da objavi i sprovede javni konkurs za raspodjelu novca, da izvrši rangiranje i utvrdi rang listu, te da na osnovu sprovedenog javnog konkursa i konačne rang liste, donese odluku o dodjeli novca i dostavi je gradonačelniku Prijestonice. Zadatak joj je i da dostavi izvještaj o radu gradonačelniku.

Rok za dostavljanje odluke o dodjeli novca i izvještaja komisije jeste 45 dana od dana donošenja rješenja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018