Reagovanje Prijestonice Cetinje
22.12.2021

Reagovanje na komentar nosioca liste „SDP i građani“ Nikole Đuraškovića, koji je objavljen 22. decembra 2021. godine, u crnogorskim medijima, pod naslovom „Ko vam je branio da kao većina donesete budžet?“.

Tužno je što gospodin Đurašković, koji pledira da bude lider prograđanskih snaga na Cetinju, nije pravilno razumio nijednu rečenicu iz saopštenja lokalne uprave o privremenom finansiranju.

Neka nam oprosti ako smo ga trgnuli iz izborne euforije i promišljanja na koju će se stranu okrenuti upozorenjem da nije dobro po Cetinje što ide u privremeno finansiranje.

Parlamentarna većina koju optužujete da je glavni krivac ne bježi od odgovornosti, ali ni sebe ne možete ebolirati, jer ste jednako krivi.  Znate li zbog čega? Jer nijeste uradili baš ništa. Nijeste morali zbog nas, ali jeste zbog građana kojima se nudite kao jedina alternativa. Biće da ipak nije tako.

Dobro znate da ništa što ima veze sa budžetom nije bilo, kako kažete, „na vrat, na nos“. Dugo ste u lokalnoj i državnoj upravi i znate procedure koje se moraju ispuniti da bi prijedlog budžeta došao do plenuma.

Znate i da je budžet bio na dnevnom redu sjednice koja je bila zakazana prije izbora, kao što vam je veoma dobro poznato koliko je energije, truda i zalaganja uloženo da bi se izmirivale poreske i druge naslijeđene obaveze. Ali to nijesu informacije koje Vam u ovom trenutku „idu na ruku“ i zašto ih pominjati.   

Možete Vi da žmurite na oba oka i da stvarnost gledate kako god želite – ali jedini koji „šminka stvarnost“, da se poslužimo Vašom terminologijom, ste baš vi.

Nekako ste baš zaboravni kada treba reći istinu zašto su pojedini projekti umjesto, recimo, na proljeće počeli na jesen. Nešto vam baš odgovaraju pojedine Vladine odluke i nečinjenja kada vam ponestane argumenata za političko djelovanje. I ostavite se priče o trotoarima, ne priliče Vam zbog onih godina koje ste proveli u lokalnoj upravi.

I konačno, ne tražimo mi krivca na drugoj strani, već ukazujemo kao lokalna izvršna vlast na činjenicu da nije moralo ovako. Jasno je da privremeno finansiranje nije „smak svijeta“, ali je porazno što kao društvo, politički činioci, nijesmo sposobni da nađemo najmanju mjeru kompromisa da bi svima bilo bolje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018