Janin Đed Mraz na novogodišnjoj čestitki Prijestonice Cetinje
20.12.2021

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je nagrade učesnicima likovnog konkursa „Đed Mraz na Cetinju“.

Na konkurs, koji je trajao od 23. novembra do 7. decembra, pristiglo je 280 radova. Poslali su ih učenici od 1. do 4. razreda cetinjskih osnovnih škola, kao i Osnovne škole „Oktoih“ iz Podgorice.

Prema ocjeni stručne komisije, najbolji rad poslala je učenica četvrtog razeda Osnovne škole „Njegoš“ Jana Popović. Njen rad biće iskorišćen kao osnova za dizajn novogodišnje čestitke Prijestonice Cetinje.

Učenica prvog razreda Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ Ksenija Jovićević nacrtala je drugonagrađeni rad, dok su učenice trećeg i četvrtog razreda OŠ „Njegoš“ Sara Knežević i Helena Đukanović podijelile treće mjesto.

Njima je na svečanosti, koja je organizovana na Dvorskom trgu, gradonačelnik Kašćelan uručio nagrade. Pobjednica konkursa Jana Popović dobila je tablet računar, a Ksenija Jovićević, Sara Knežević i Helena Đukanović pametne satove.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da je ponosan što je među učesnicima konkursa bilo i veoma nadarene djece za koju vjeruje da će biti dio „čuvene cetinjske likovne škole“.

„Ovaj konkurs je imao upravo to za cilj – da se istakne talenat naše djece i da se sa njime, kroz prigodnu novogodišnju čestitku i izložbu na Dvorskom trgu, upoznaju naši prijatelji, partneri i sugrađani. Zahvljujem roditeljima i nastavnicima cetinjskih osnovnih škola što su nam omogućili da uživamo u djelima ovih mladih umjetnika“, naveo je Kašćelan.

U stručnoj komisiji koja je ocjenjivala radove bila je profesorica likovne grupe predmeta u Srednjoj stručnoj školi Gordana Tomašević, glavna gradska arhitektica Marija Mrvaljević i šefica Službe protokola u Prijestonici Cetinje Ivana Jovićević.

Novogodišnja čestitka sa radom Jane Popović biće upućena na više stotina adresa u štampanoj i elektronskoj formi.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018