Veliko interesovanje djece za školu programiranja
12.12.2021

Prijestonica Cetinje i Logate Institut za informacione tehnologije, nakon uspješnog početka škole programiranja prošlog vikenda i velikog interesovanja djece i roditelja za ovaj vid stručne obuke, dogovorili su proširenje saradnje.

Kurs „Scratch - kreiranje igara“ pohađa 20 učenica i učenika petog i šestog razreda osnovnih škola „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“. Nastava iz programiranja organizuje se u prostorijama Agencije za razvoj i podršku Prijestonice Cetinje, koja ju je i inicirala.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan i jedan od osnivača Logate Instituta Ivica Tatar dogovorili su tokom posjete polaznika kursa da osim njih, programom obuke budu obuhvaćeni i učenici i učenice sedmog, osmog i devetog razreda osnovnih škola.

Ocijenili su i da je IT sektor u stalnoj potražnji za stručnim kadrom u zemlji i inostranstvu, te da to može biti dobra prilika za mlade ljude sa Cetinja. U saradnji sa Agencijom za razvoj i podršku Prijestonice Cetinje dogovoreno je da se razmotre sve mogućnosti za organizovanje kurseva i obuka iz portfolija Logate Instituta.

„Informatička znanja i pismenost veoma su značajni u svakodnevnom životu, a posebno za rad i stvaralaštvo. Vidim da se zabavljate kreiranjem igrica, što je dobro, jer vjerujem da ćete se kroz osnove programiranja zainteresovati i za neke druge programe koji nijesu toliko popularni kao igrice, ali su veoma korisni u svakodnevnom životu“, kazao je gradonačelnik Kašćelan obraćajući se polaznicima kursa programiranja.

Tatar se zahvalio djeci na interesovanju, dodajući da ih je lijepo vidjeti kako uživaju u programiranju. „Pokušaćemo da proširimo ovo na što više djece na Cetinju“, rekao je on.       

Za školu programiranja na Cetinju vladalo je veliko interesovanje. Od 80 prijavljene djece, priliku da se obučava, nakon terstiranja, dobilo je njih 20. Imajući u vidu društveni interes da se svoj djeci obezbijedi jednak pristup obrazovanju, Prijestonica i Logate kompanija odlučili su da istraže mogućnosti kako bi obuhvat djece bio što veći, a troškovi za roditelje što manji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018