Prijestonica da bude suosnivač Stonoteniskog kluba Lovćen 1952
02.12.2021

Prijestonica Cetinje pokrenula je proceduru za donošenje odluke o učešću u osnivanju Stonoteniskog kluba „Lovćen 1952“, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan u toku susreta sa predstavicima ovog sportskog kolektiva Čedomirom Damjanovićem i Brankom Banjom Kaluđerovićem.

„Stonoteniski klub Lovćen 1952 je tokom svog višedecenijskog trajanja i aktivnog učešća na takmičenjima u Crnoj Gori i regionu doprinio razvoju stonog tenisa i sporta u Crnoj Gori. Sportski rezultati, ostvareni u ekipnim i pojedinačnim takmičenjima, svrstali su ovaj klub među najtrofejnije sportske kolektive u Prijestonici“, naveo je Kašćelan.

On je kazao da će odlukom o učešću u osnovanju STK „Lovćen 1952“ Prijestonica doprinijeti daljoj održivosti kluba, te stvaranju uslova za adekvatan rad nekih novih šampiona, poput Filipa Radovića, Čedomira Damjenovića, Banje Kaluđerovića, Branka Popovića i mnogih drugih.   

Sagovornici su ocijenili da bi novi koncept razvoja Kluba trebalo da predviđa dalju popularizaciju ovog olimpijskog sporta, sa posebnim osvrtom na najmlađu populaciju. Saopšteno je i da Klub ima povoljne uslove za trening i takmičenje.

Sala u  Sportskom centru Cetinje opremljena je najsavremenijim sportskim mobilijarom, dok kvalifikovani trenerski kadar garantuje posvećen rad sa djecom i razvijanje njihovih potencijala do maksimuma. Trenutno oko 20 djece aktivno  trenira.

U toku susreta gradonačelniku Kašćelanu predata je članska karta Kluba, čiji je član i takmičar bio od 1982. godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018