Prijestonica i Uprava za inspekcijske poslove dobro sarađuju
10.11.2021

Saradnja Prijestonice Cetinje i Uprave za inspekcijske poslove sadržajna je i dobra, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa direktorom Uprave Ilirom Harasanijem. Na sastanku su bili i načelnik Komunalne policije Prijestonice Savo Jašović, kao i pomoćnice direktora Uprave Ana Vujošević i Višnja Orban.

Sagovornici su ocijenili da bi trebalo dodatno pojačati zajedničke kontrole koje se odnose na poštovanje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, a u saradnji sa Upravom policije i kontrolu poštovanja mjera samoizolacije.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da je trenutno najvažnija zajednička aktivnost da se kovid stavi pod kontrolu.

Podsjetio je da opštinski štab za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19 operativan od početka pandemije, te da je lokalna uprava samostalno i u saradnji sa nadležnim gradskim službama i zdravstvenim ustanovama sprovela brojne akcije preveniranja širenja epidemije.

Rekao je i da je procenat vakcinisanih na Cetinju dosta dobar, ali i da bi obuhvat trebalo da bude veći, posebno osoba u životnoj dobi od 25 do 50 godina, a naročito ako se ima u vidu da je među preminulima mlađim od 40 godina najviše onih koji nijesu bili vakcinisani.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani kazao je da je cilj posjete uspostavljanje još bolje saradnje između Uprave i Prijestonice. Osim zajedničkih aktivnosti na sprječavanju širenja koronavirusa, kako je dodao, drugi fokus u saradnji Uprave i  Prijestonice trebalo da bude borba protiv sive ekonomije, za šta postoji obostrani interes i interesovanje.

Na sastanku je dogovoreno sprovođenje zajedničkih akcija i inspekcija sa Komunalnom policijom Prijestonice, a dodatnu podršku radu Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19 daće i pomoćnica direktora Uprave Višnja Orban.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018