Delegacija Prijestonice boravi u Bitolju povodom praznika oslobođenja
04.11.2021

Delegacija Prijestonice Cetinje, koju predvodi predsjednica Skupštine Dejana Dizdar, boravi u Bitolju, gdje prisustvuje svečanostima kojima se tradicionalno obilježava praznik oslobođenja tog grada, 4. novembar.

Osim predsjednice Dizdar, u delegaciji Prijestonice su šef Kancelarije za notrmativno-pravne poslove i javne nabavke Marko Brnović, zamjenik predsjednice Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju Borislav Pravilović i savjetnica u Skupštini Dijana Anđelić.

Delegacija Prijestonice prisustvovala je prijemu i svečanoj akademiji, koja je organizovana u reprezentativnom zdanju Oficirski dom, gdje je doajenu makedonskog glumišta Petru Mirčevskom uručena nagrada za životno djelo „4. novembar“.

„Čestitam našim dragim prijateljima ovaj važan praznik, u uvjerenju da ćemo naše prijateljske i poslovne veze unapređivati i nastaviti da radimo u interesu građana koji zaslužuju snažne i servisno orijentisane lokalne uprave. Prostora za saradnju ima, a prvi korak je povezivanje naših privrednika, na čemu ćemo u Prijestonici nastaviti intenzivno da radimo“, kazala je Dizdar.

Delegacija Prijestonice imala je i bilateralni susret sa gradonačelnicom Bitolja Natašom Petrovskom, tokom kojeg je ponovljen obostrani interes i želja da se saradnja dva grada unaprijedi u svim poljima od obostranog interesa, a posebno u sektoru kulture, turizma i privrede. Organizovan je i susret sa počasnim konzulom Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji sa sjedištem u Bitolju Miloradom Andrijaševićem.

Predsjednica Dizdar je u ime Prijestonice položila cvijeće na spomenik ispred Centra za kulturu u Bitolju, a potom sa članovima delegacije i na Partizanskom groblju. Naša delegacija prisustvovala je i svečanosti tokom koje je organizovano sađenje drveta u Aleji dobitnika nagrade „4. novembar“.   

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018