Postavljaju stubiće radi veće bezbjednosti pješaka u saobraćaju
03.11.2021

Prijestonica Cetinje započela je postavljanje zaštitnih stubića u užem gradskom području kako bi se osigurala veća bezbjednost pješaka u saobraćaju i onemogućilo parkiranje i zaustavljanje vozila na trotoarima.

Ova aktivnost uslijedila je nakon usmenih i pisanih zahtjeva građana, koji su se žalili nadležnom Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i saobraćaj da im je onemogućeno bezbjedno kretanje, jer su vozila često nepropisno parkirana na trotoarima i na raskrsnicama pa su prinuđeni da hodaju kolovozom.   

Postavljanje stubića sprovodi se na osnovu odluke stručne komisije posebno formirane za ovu namjenu. Komisija je, kako navode iz Sekretarijata, izašla na teren i utvrdila da je neophodno postaviti „zaštitne stubiće za sprječavanje vozila“ na raskrnicama i trotoarima duž više saobraćajnica.

Stubići se postavljaju na raskrsnici ulica Baja Pivljanina i Nikca od Rovina iz svih pravaca, kao i na raskrsnici ulica Baja Pivljanina i Aleksandra Puškina - u radijusu krivine sa Omladinskom ulicom,  u radijusu krivine ulica Aleksandra Puškina i Baja Pivljanina, na trotoaru duž Bajove ulice do raskrsnice za naselje „4. jul“ i dijelu ulaza u to naselje od pješačkog prelaza do stuba javne rasvjete.

Stubići se postavljaju i na lijevoj strani raskrsnice iz pravca ulice Alksandra Puškina prema Bulevaru crnogorskih heroja do parkinga, kod zgrade Jusovača, lijevom stranom trotoara duž Bajove ulice od semafora do ulaza u dvorišni dio zgrade, odnosno do Cetkoma.

Radove izvode radnici Komunalno DOO Cetinje. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018