Proširuju put od Dodoša do Bobijaškog trga
02.11.2021

Prijestonica Cetinje pripremiće projekat proširenja puta od Dodoša do Bobijaškog trga kako bi u toku naredne godine započeli radovi na saobraćajnici dugoj 2,5 kilometara, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i njegovih saradnika sa mještanima Dodoša.

Na sastanku je ukazano na probleme koje ova mjesna zajednica ima sa putnom i vodovodnom infrastrukturom, te da je u prethodnom periodu lokalna uprava u saradnji sa mještanima više puta razgovarala sa predstavnicima Vojske Crne Gore o mogućnosti da se njena mehanizacija uključi u širenje puta od skretnice za Karuč do Dodoša.

Dogovoreno je da se za potrebe mjesne zajednice kupi agregat kako bi se omogućio nesmetan rad hidrofora, a time i uredno snabdijevanje mještana vodom. Prijestonica će, kako je saopšteno, mjesnoj zajednici kupiti 50 solarnih svjetiljki za rasvjetu  i nastaviti rekonstrukciju puta Bobijaški trg - Đurišići.

Gradonačelnik Kašćelan je sa saradnicima, u toku posjete MZ Dodoši, obišao i vinariju porodice Brnović u Carevom podu u Bobiji. Riječ je o savremenom objektu koji ispunjava sve standarde za proizvodnju visokokvalitetnog bijelog i crnog vina.

U razgovoru sa mještanima Bobije istaknut je problem prilaza Skadarskom jezeru, koji ih onemogućava da unaprijede turističku ponudu. Dogovoreno da se nakon provjere stanja na terenu, rješavanja imovinskih odnosa i pripreme potrebne dokumentacije, probije put do obale jezera u dužini od 200 metara.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018