Senat usvojio Program razvoja Prijestonice za 2022. godinu
29.10.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavao je sedmom sjednicom trećeg saziva Senata Prijestonice.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, kao i Izvještaj o realizaciji Programa razvoja Prijestonice Cetinje za prvih devet mjeseci ove godine.

Na sjednici Senata usvojen je i Program razvoja Prijestonice za 2022. godinu, kao dokument kojim se definišu najvažniji infrastrukturni i razvojni projekti crnogorske Prijestonice.

Iskazano je opredjeljenje da se u narednom periodu definiše jasna vizija razvoja Prijestonice, oslonjena na dva ključna deficita – izgradnja kapitalne infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, kroz podsticaj realnoj proizvodnji.

Na toj liniji dogovoreno je da se Senat i Prijestonica, oslonjeni na Zakon o Prijestonici, organizuju posebnu sjednicu Senata, u širem sastavu, kako bi se definisale politike budućeg razvoja Cetinja.

Izjašnjenje o Izvještaju o radu Senata za 2020. godinu odgođeno je za narednu sjednicu Senata radi metodološkog usklađivanja teksta dokumenta, kao i da zapisnik sa sjednica sadrži ubuduće i stenogram, odnosno audio zapis sjednice kao trajni dokument.

Na početku prve sjednice Senata u promijenjenom sastavu iskazano je uvjerenje da će članovi uspješno sarađivati u cilju prosperiteta Prijestonice i njenih građana.

Sjednici su prisustvovali članovi Senata, potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak, ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Prijestonice Dejana Dizdar.

Sjednici uz unaprijed najavljeno osudstvo nijesu prisustvovali predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Dragan K. Vukčević, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018