Poziv za NVO iz Prijestonice Cetinje - Knowledge and Resource pack, School-to-Work transition
29.10.2021

Objavljen je javni poziv za organizacije civilnog društva na teritoriji Prijestonice Cetinje, Glavnog grada Podgorica, opština Pljevlja i Berane. Poziv možete pronaći ovdje: UN Partner Portal - Where UN Agencies and Civil Society Partners Connect

Poziv se odnosi na realizaciju projekta pod radnim nazivom Knowledge and Resource pack, School to Work transition. Rok za prijavu je 12. novembar i budžet iznosi maksimalno 4,700 EUR po prijavi.

Da bi se prijavile na poziv organizacije se prvo moraju registrovati - korišćenjem opcije register na gore navedenom linku. Nakon uspješne registracije, koju će odobriti UNICEF u skladu s procedurom, organizacije će dobiti obavještenje na portalu u vidu notifikacije i propratni email. Nakon toga treba da koriste opciju log-in kako bi se ulogovale na UN Partner Portal i prijavile na poziv.

Cilj projekta je da tokom 4 mjeseca, odnosno u periodu od decembra 2021. do marta 2022. godine, omogući pohađanje praktične obuke za najmanje 100 adolescenata na lokalnom nivou uz saradnju civilnog društva, lokalne samouprave, biznis zajednice i obrazovnih institucija. Predviđeno je učešće adolescenata koji imaju 17-19 godina i pohađaju 3. ili 4. razred srednje škole. Saradnja lokalnih vlasti, civilnog, omladinskog i biznis sektora kao i obrazovnih institucija je od izuzetnog značaja u pružanju podrške adolescentima i mladima za razvoj njihovih vještina kao i učešće na tržištu rada.

Od organizacija koje se prijave na otvoreni poziv očekuje se pružanje pravovremene i efikasne podrške svim ključnim akterima u realizaciji ovog projekta. Stoga, jedan od predviđenih rezultata je i identifikovanje izazova za adolescente i mlade na lokalnom nivou, u oblasti tranzicije od školovanja ka tržištu rada, sa fokusom na razvoj vještina i poboljšanje njihove zapošljivosti kako lokalno, tako i šire.

Ohrabrujemo sve organizacije, koje ispunjavaju uslove predviđene ovim pozivom, na navedenim teritorijama da se prijave na otvoreni poziv. Za više informacija možete kontaktirati Dejanu Dizdar, predsjednicu Skupstine Prijestonice na mail predsjednica.skupstine@cetinje.me ili Ivanu Bošković, UNICEF-ovu Nacionalnu konsultantkinju putem emaila iboskovic@unicef.org ili na broj telefona +38263410208.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018