Građani traže gradnju pasarele u Meterizima
26.10.2021

Izgradnja pasarele u Mjesnoj zajednici Meterizi znatno bi unaprijedila bezbjednost učesnika u saobraćaju, a posebno mještana koji se svakodnevno izlažu riziku dok prelaze magistralni put Podgorica – Cetinje kako bi obavili seoske i druge poslove, saopšteno je u toku posjete gradonačelnika Aleksandra Kašćelana tom mjestu.

Kašćelan je sa saradnicima razgovarao sa mještanima Meteriza, koji su u toku sastanka istakli problem uključenja i prelaska preko magistralnog puta, ali i potrebu za hitnim saniranjem udarnih rupa na lokalnim putevima koji vode od tog mjesta ka Đalcima i Štitarima.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da će se konsultovati o mogućnostima za gradnju pasarele, te da će u slučaju pozitivnog ishoda Prijestonica finansirati izradu projekta i kandidovati ga kod Uprave za saobraćaj.

„Stav struke je važniji od bilo kakvog obećanja. Moramo uzeti u obzir da je u pitanju magistralni put koji nije u nadležnosti opštine, ali i sve druge parametre koji su bitni prilikom gradnje ovakvih objekata. Ono što bez ikakve sumnje mogu da kažem jeste da imamo dobru volju i namjeru da ispoštujemo želje građana i građanki Meteriza“, naveo je gradonačelnik.

On je kazao i da će lokalne službe prilikom radova imati u vidu saobraćajnice koje su građani na sastanku istakli, navodeći da se uvijek vodi računa o tome da se ispoštuju prioriteti mjesnih zajednica.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018