Štitari pogodni za razvoj vinogradarstva i pčelarstva
25.10.2021

Mjesna zajednica Štitari ima dobre uslove za razvoj vinogradarstva i pčelarstva, čemu bi znatno doprinijela bolja saobraćajna infrastruktura, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa mještanima.

Na sastanku je dogovoreno da se sredstvima iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2022. godinu sanira saobraćajnica u Štitarima, a planirano je i probijanje puta do pojedinih zaseoka.

Mještani su gradonačelnika Kašćelana informisali da postoji sve veće interesovanje građana za povratak iz grada u Štitare i za obnovu porodičnih domaćinstava od kojih su, od nekih, ostala samo kućišta. Zato je, kako su kazali, sanacija puta izuzetno važna, a pomoć Prijestonice neophodna.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da razumije potrebe mještana, navodeći da je Prijestonica veoma zainteresovana za razvoj sela i obnovu seoskih domaćinstava, te da je u protekle četiri godine uložila 3,6 miliona eura u rekonstrukciju oko 70 kilometara lokalnih, nekategorisanih i seoskih puteva.

„To nam se vratilo povećanjem za 100 odsto seoskih domaćinstava, kao i registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Vidimo to kao važan uspjeh uprave“, naveo je Kašćelan.      

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018