Raspisan konkurs za studentske nagrade
21.10.2021

Prijestonica Cetinje objavila je danas javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu studentske nagrade za 2021. godinu.

Nagradu će kao izraz priznanja za izuzetan uspjeh postignut u toku studiranja dobitnicima uručiti gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na svečanoj sjednici Skupštine Prijestonice na Dan oslobođenja Cetinja - 13. novembra 2021. godine.

Studenska nagrada sastoji se od diplome i novčanog iznosa, kako je propisano Statutom Prijestonice. Novčani dio nagrade se dodjeljuje u visini jedne prosječne zarade u Crnoj Gori iz prethodne godine.

Nagrada se dodjeljuje najboljim studentima druge i starijih godina osnovnih studija fakulteta koji imaju sjedište u Prijestonici. Vijeća fakulteta u obavezi su da Sekretarijatu za kulturu, sport i mlade dostave prijedloge sa obrazloženjem i dokumentacijom najkasnije do 30. oktobra 2021. godine.

Nagrada se dodjeljuje i studentima fakulteta čije je sjedište van Cetinja, u Crnoj Gori i inostranstvu, a koji imaju prebivalište u Prijestonici Cetinje. Prijavu za nagradu podnose studenti, a dodjeljuje se po jedna iz sljedećih oblasti: društvene nauke,  tehničke, prirodno-matematičke i medicinske nauke i umjetnost.   

Studenti koji imaju prebivalište na Cetinju, a studiraju van Prijestonice, uz prijavu i dokaz da su prethodnu godinu studija završili sa najmanjom prosječnom ocjenom 9,00 dostavljaju CV, dokaz o prebivalištu i dokaz o ostvarenom uspjehu (prosjeku) za studijsku 2020/2021.  godinu.

Komisija će uzeti u obzir i dodatno bodovati prijavljene studente ukoliko uz prijavu dostave dokaze o učešću na takmičenjima, razmjenama i drugim aktivnostima koje je ovjerio organizator, dokaze o objavljenim publikacijama, stručnim i naučnim radovima, člancima, organizovanim samostalnim izložbama i slično, kao i dokaze o drugim postignutim uspjesima vezanim za tri oblasti u okviru kojih se dodjeljuje nagrada;

Dokazi i potvrde se prihvataju i na engleskom jeziku. Kopije dostavljenih dokaza moraju biti ovjerene. Dokazi o postignutim uspjesima se prihvataju isključivo za akademsku 2020/2021. godinu.

Nagrade sa takmičenja u znanju i vještinama u toku studijske 2020/2021. godine, vrednovaće se ukoliko su osvojene u sistemu obrazovanja ili drugih zvaničnih državnih institucija.

Vrednovaće se učešće  u odobrenim, stručnim, naučnim projektima, a istraživanja i naučni radovi (članci i dr.) objavljeni u relevantnim stručnim izdanjima za pojedina naučna područja i oni koji imaju stručnu recenziju. Nagrade za sportska takmičenja biće bodovane ukoliko su osvojene na zvaničnim takmičenjima u organizaciji sportskih saveza u zemlji i inostranstvu.

Kandidati prijave sa propratnom dokumentacijom mogu dostaviti elektronskom poštom na adresu: sekretarijat.ks@cetinje.me (sva dokumentacija poslata ovim putem mora biti u Word ili PDF, JPG formatu) ili redovnom poštom na adresu: Sekretarijat za kulturu, sport i mlade, Ulica Baja Pivljanina br. 2, 81250 Cetinje, sa naznakom Prijava na javni poziv za studensku nagradu. Prijave se dostavljaju najkasnije do 30.10. 2021. godine.

Tekst javnog poziva sa pratećim formularima dostupan je na web sajtu Prijestonice www.cetinje.me u rubrici Nova dokumenta na naslovnici, kao i u rubrici Javne rasprave i objave.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018