Prijestonica će pomoći gradnju vodovoda u Ceklinu
14.10.2021

Dobar odnos i uvažavanje lokalne uprave i Mjesne zajednice Ceklin, iskazano i kroz konsultovanje i rad na projekatima od interesa mještana, trebalo bi i dalje nastaviti i unapređivati, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima mjesnog savjeta.

Na sastanku je saopšteno da će Prijestonica Cetinje kroz Program razvoja za narednu godinu i iz drugih izvora podržati projekte ove Mjesne zajednice. 

Predsjednik Savjeta Luka Jovićević upoznao je gradonačelnika Kašćelana sa prioritetima ove mjesne zajednice, navodeći da su to završetak vodovoda, asfaltiranje lokalnog puta i seoska rasvjeta.

Prema njegovim riječima, već su u toku radovi na dijelu seoskog vodovoda i do kraja mjeseca trebalo bi da bude završeno devet od ukupno 23 vodovodne šahte. Za preostalih 14 šahti Mjesna zajednica nema novca, pa bi pomoć Prijestonice u tom smislu bila neophodna i dobrodošla.

Pomoć im je neophodna i za gradnju hlorne stanice sa buster pumpom, kao i rezervoara za vodu, ali i za asfaltiranje prioritetne dionice mjesnog puta od kuće Mašanovića do groblja, ukupne dužine oko 900 metara.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da se lokalna uprava trudila da ispuni sva obećanja data na prethodnom sastanku održanom na ljeto 2020. godine, te da će Prijestonica pokriti troškove gradnje 14 vodovodnih šahti, dok će hlornu stanicu i rezervoar pokušati da kandiduje kroz kapitalni budžet.

Rekao je i da je Prijestonica ove godine planirala asfaltiranje mjesnog puta u Ceklinu, ali da se od toga odustalo zbog izgradnje vodovoda koja je u toku. Međutim, postoji mogućnost, kako je dodao, da dio puta bude asfaltiran i ove godine, ako vodovod bude završen i vremenske prilike to dozvole.

Zamjenik gradonačelnika Miloš Ražnatović dodao je da je ove godine bilo planirano asfaltiranje dva kilometra seoskog puta, te da će planom za sljedeću godinu sigurno biti obuhvaćena njegova prioritetna dionica od 900 metara.

Kašćelan je kazao da je lokalna uprava spremna da pruži podršku vezano za izradu projekta mjesne rasvjete, kao i za njeno postavljanje, ali i za nabavku oluka na Domu kulture čiju su fasadu i podove mještani obnovili prošle godine.

„Na istoj smo strani – na strani naših građana. Nastavićemo zajedno da radimo i da se međusobno pomažemo“, poručio je Kašćelan.     

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018