Razgovarali o načinima podrške NVO sektoru
12.10.2021

Predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Dejana Dizdar organizovala je godišnji sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija i klubova odbornika u lokalnom parlamentu.

Dizdar je predstavnicima nevladinog sektora predstavila formalno-pravni okvir za funkcionisanje NVO sektora na lokalnom nivou, kao i potencijalne vidove podrške koje lokalna samouprava može da ponudi civilnom sektoru. 

Predstavnici NVO su upoznali predsjednicu Dizdar sa problemima u funkcionisanju i radu, kao i sa aktivnostima kojima daju doprinos različitim ciljnim grupama kroz svakodnevni rad. 

Na sastanku je zaključeno da je potrebno raditi na jačanju kapaciteta nevladinih organizacija da realizuju evropske projekte i povlače sredstva iz EU fondova.

Zaključeno je i da bi trebalo u kontinuitetu održavati individualne i grupne sastanake sa predstavnicima NVO sektora u cilju bolje povezanosti i jačanja međusobne saradnje, te poboljšati informisanost i dodatno unaprijediti saradnju sa lokalnom upravom.

Sagovornici su se saglasili da bi trebalo raditi i na motivisanju i mobilisanju lokalne zajednice da volonterskim doprinosom ojača i pomogne implementaciju projekata NVO sektora, posebno u oblastima koje su od posebnog značaja za zajednicu. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018