Važno održavati dobre veze sa dijasporom
07.10.2021

Delegacija Prijestonice Cetinje, koju predvodi gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, posjetila je Ambasadu Crne Gore u Skoplju i razgovarala sa amdasadorkom Marijom Petrović.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Crne Gore i Sjeverne Makedonije dobra, ali i da postoji prostor za njeno dodatno unapređenje, posebno u kontekstu međuopštinske saradnje čemu podsticaj mogu dati potpisani sporazumi o pobratimstvu između crnogorskih i sjevernomakedonskih opština.
 

Gradonačelnik Kašćelan i ambasadorka Petrović razgovarali su i o položaju crnogorske nacionalne zajednice u Sjevernoj Makedoniji i važnosti održavanja dobrih veza između matice i dijaspore. Ocijenili su i da među pripadnicima našeg naroda u Sjevernoj Makedoniji postoji znatan broj znamenitih ličnosti u različitim oblastima rada, koji uživaju veliki ugled, jer svojim djelovanjem doprinose razvoju i napretku države i društva.  

 

Kašćelan se zahvalio ambasadorki Petrović na kontinuiranoj podršci ne samo Prijestonici, nego i drugim crnogorskim opštinama da lakše uspostave saradnju sa makedonskim kolegama i da osmisle aktivnosti koje će biti na dobrobit lokalnih zajednica u obje države.

 

Kašćelan i Petrović posjetili su zajedno Crnogorsku zajednicu u Sjevernoj Makedniji, gdje su razgovarali sa članovima ove organizacije. Predsjednik Crnogorske zajednice Boris Popivoda kazao je da je Cetinje “monumentalni spomenik crnogorske istorije”, ali i politički, duhovni i kulturni centar Crne Gore.

 

Cetinje bi, kako je ocijenio, trebalo da sačuva svoju arhitektonsku osobenost, posebno istorijsko jezgro grada, ali i da se u skladu sa tim opredjeljenjem izgrađuje i razvija. On je gradonačelniku poželio uspjeh u daljem radu i ocijenio da je Kašćelan, uz gradonačelnika Glavnog grada Ivana Vukovića, budućnost crnogorske politike.

 

Kašćelan se zahvalio Crnogorskoj zajednici na gostoprimstvu i pozvao članove te organizacije da posjete Cetinje, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.   

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018