Prijestonica nastavila sanaciju fasada na Rijeci Crnojevića
03.10.2021

Prijestonica Cetinje započela je drugu fazu sanacije fasada na Rijeci Crnojevića, vrijednu oko 42 hiljada eura. Sanacija fasada realizuje se u okviru projekta „Beautiful Cetinje“, novcem obezbijeđenim kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2021. godinu.

Sanacija fasada na Rijeci Crnojevića u drugoj fazi obuhvata objekat Mjesne zajednice i zgradu bioskopa, kako je to i obećao gradonačelnik Aleksandar Kašećelan tokom susreta sa predsjednikom mjesne zajednice Nebojšom Raznatovićem u martu ove godine.

Gradonačelnik Kašćelan sa sardnicima obilašao je gradilište, gdje je saopštio da je zadovoljan do sada učinjenim.

„Objekat mjesne zajednice je završen, čime su unaprijeđeni uslovi za rad mjesne uprave, ali i drugih korisnika tog objekta. Nastavljamo sa radovima na bioskopu, a u dogovoru sa upravom mjesne zajednice i uz podršku službi Prijestonice da saniramo probleme sa kojima se mještani Rijeke Crnojevića suočavaju. Posla ima, ali i volje da se zajedno dođe do rješenja koja su prihvatljiva za sve“, kazao je Kašćelan.

Radovi na objektu Mjesne zajednice Rijeka Crnojevića obuhvatali su izradu novog krova, sanaciju fasade, izradu oluka, kao i ugradnju novih prozora i ulaznih vrata. Vrijednost izvedenih radova je gotovo 11 hiljada eura, a izvođač je bila kompanija Art adapt sa Cetinja.

Na zgradi bioskopa u toku su radovi na adaptaciji fasade. Biće zamjenjeni prozori i ulazna vrata, horizontalni i vertikalni oluci, i djelimično krov. Vrijednost ugovorenih radova je oko 31,1 hiljadu eura, a izvodi ih budvansko preduzeće Profil in.

Prva faza sanacije fasada na Rijeci Crnojevića, vrijedna oko 60 hiljada eura, završena je krajem marta ove godine. Sanacija je obuhvatila pet objekta stanovanja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018