Nastavak reformi i integracije prioriteti na kojima treba insistirati
28.09.2021

Očuvanje unutrašnje stabilnosti, nastavak reformi i evro-atlanskih integracija prioriteti su na kojima bi crnogorsko društvo trebalo da insistira u narednom periodu, saopšteno je u toku sastanka gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa ambasadorom Republike Češke u Crnoj Gori Karelom Urbanom.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da je crnogorska prijestonica privržena punom poštovanju evropskih vrijednosti, te da ga raduje ponovni susret sa ambasadorom Urbanom, posebno zbog informacija o interesovanju čeških investitora za potencijalnu poslovnu saradnju sa Cetinjem.

„Pandemija koronavirusa uzela nam je godinu potencijalne saradnje. I dalje su kompanije iz Češke zainteresovane za saradnju o kojoj smo ranije razgovarali, posebno u sektoru zaštite životne sredine“, kazao je ambasador Urban.

On je predstavljajući svoju zamjenicu Petru Ali Dolakovu naveo da ona ima ekspertizu u oblastima koje su od značaja za Prijestonicu, poput poznavanja novih tehnologija za prečišćavanja otpadnih voda.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da su tretman i prečišćavanje otpadnih voda na Cetinju važna pitanja koja se moraju riješiti. On je ambasadoru kazao da su u skupštinskoj proceduri nove mjere podrške investitorima, te da je lokalna uprava u posljednje vrijeme znatno uvećala imovinu Prijestonice.

Kazao je i da Cetinje ima sve preduslove za razvoj malog i srednjeg biznisa, kao i turizma zbog svoje izuzetne pozicije koja obuhvata dva nacionalna parka.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018