Počeo 4. Internacionalni festival umjetnosti Oda životu 2021
22.09.2021

Cetinje kao grad kulture i umjetnosti, kao mjesto u kojem se školuju akademci iz umjetničkih profesija, gdje stoluju najvažnije institucije kulture ove zemlje, ima poseban sentiment prema lijepom i artističkom, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na otvaranju 4. Internacionalnog festivala umjetnosti „Oda životu 2021“.

On je naveo da je Cetinje velika pozornica na otvorenom, na kojoj se smjenjuju slikari, glumci, poete, gdje se umnost i boemština cijene i razumiju.

„Ovo je grad u kojem su razmišljanja o svijetu, o životu i postojanju, najljepše pretaču u umjetnička djela, pa se prijestonica s pravom razumije kao muza umjetnika i stvaralaca. Ovaj odnos prema lijepom daje jasan kontrast uvriježenoj slici o nama kao gorštacima kojima je strana umjetnost“, rekao je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, Cetinje se, a time i Crna Gora, mogu pohvaliti sa vrsnim umjetnicima iz svih svera umjetničkog stvaralaštva, te manifestacijama i događanjima gdje se njihva djela mogu javnosti prezentovati.

„Cijenim i da je večerašnja izložba u tom smislu značajna, jer objedinjuje u jednu cjelinu radove domaćih i stranih autora, slaveći život kroz kontekst društava iz kojih umjetnici dolaze. Čestitam autoru festivala na istrajnosti i viziji, a svim učesnicima izložbe i manifestacije želim ugodan boravak u Prijestonici, s nadom da sa Cetinja poći s novim umjetničkim iskustvima i nadahnućima“, poručio je gradonačelnik.             

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018