Izjava gradonačelnika Aleksandra Kašćelana povodom aktuelnih dešavanja na Cetinju
04.09.2021

Poštovani građani i građanke Crne Gore,

Uvaženi prijatelji,

 Crna Gora još jednom je pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost. Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti.

Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni.

Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu.

Apelujem na nosioce izvršne vlasti da ne budu gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi. Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji.

Pokažite državničku odgovornost - donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore.

Apelujem na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude, već da pošalje poruke mira. Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja.  

Pozivam još jednom - Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka.

Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema!

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018