Cetinjski vatrogasci na Lovćenu brane borovu šumu od vatrene stihije
17.08.2021

Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje uputila je sve raspoložive snage na područje Nacionalnog parka „Lovćen“ kako bi spriječila širenje požara na gustu borovu šumu. U gašenju im pomažu dva helikoptera Vojske Crne Gore, a pridružilo im se i oko 30 dobrovoljaca sa Cetinja.

Na terenu je bio i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, koji je obišao cetinjske vatrogasce i sa pripadnicima helikopterske jedinice Vojske Crne Gore obavio nadgledanje terena.

„Ne smijemo dozvoliti da vatra zahvati borovu šumu. Oko podneva je na Bukovicu došlo i oko 30 dobrovoljaca. Nabavili smo im naprtnjače iz Direktorata za zaštitu i spšavanje. U dogovoru sa Direktoratom odlučili smo da postavimo i njihov bazen od 12 kubika na Njegušima kako bismo skratili vrijeme za dejstvovanje helikoptera na nekolika minuta“, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.

On je pojasnio da helikopteri sa bazena zahvataju vodu, dodajući da očekuje da će vatrogasci i građani, uz pomoć Vojske i Direktorata, uspjeti da spriječe dalje širenje vatre.

Ćećanović kaže da su se u akciju punjenja bazena vodom uključili cetinjski privatnici i cistijerna DOO „Vodovod i kanalizacija Cetinje“.

„Malo je bolja situacija u Katunskoj nahiji. Naše dvije ekipe su tamo. Jedna je u Ublima Čevskim, u mjestu Izvori, a druga je u Cucama. Pratimo i tu situaciju“, naveo je Ćećanović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018