Gradonačelnik Kašćelan organizovao prijem za atletičarku Mariju Vuković
10.08.2021

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan organizovao je prijem za crnogorsku atletičarku Mariju Vuković, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila 9. mjesto. Kašćelan je našoj atletičarki uručio novčanu nagradu vrijednu pet hiljada eura i čestitao odličan nastup na ovom prestižnom takmičenju na kojem je, kako je ocijenio, dostojanstveno predstavila Crnu Goru.

„Bilo je zadovoljstvo gledati Vas u Tokiju, ne samo zbog značaja takmičenja na kojem ste učestvovali, nego i zbog načina na koji ste predstavljali svoju zemlju i emocije koju ste podijelili sa nama, zbog Cetinja koje je vaše i tog našeg manira, koji ste ponijeli u svijet, da sve bude iskreno, čisto i od srca“, kazao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, Prijestonica Cetinje i Crna Gora bili su sa Marijom za vrijeme takmičenja tokom kojeg je pokazala zašto je velika sportistkinja.

„Vaš profesionalni uspjeh veći je od rezultata na tabeli što, uostalom, pokazuje i poziv za učešće u Dijamatskoj ligi, ali i činjenica da se to postignuće mjeri i snažnim motivom kod brojnih djevojčica i dječaka iz Crne Gore koji su nakon vašeg nastupa na Olimpijskim igrama poželjeli da budu kao vi“, naveo je Kašćelan.

On je ocijenio da je Vuković najbolji uzor mladima, ali i primjer kako se uz puno truda, odricanja, volje i podrške prvenstveno porodice, mogu postići vrhunski rezultati.

„Moramo kao društvo više ulagati u sport i sportsku infrastrukturu, i omogućiti adekvatne uslove za trening mladim talentima“, naveo je Kašćelan.

Vuković se zahvalila gradonačelniku na prijemu i podršci. „Cetinje je moj grad, mjesto gdje sam odrasla, gdje su moji prijatelji i porodica. Nadam se da će biti povoda za nove susrete i slavlja. Naredne Olimpijske igre su već za tri godine i nadam se da će biti još bolje u Parizu“, navela je ona.

Vuković je kazala i da se raduje učešću u Dijamantskoj ligi. „To je moja prva Dijamantska liga i nadam se da ću dati svoj maksimum. Možda bude bolje nego na Olimpijskim igrama, ali da ne govorim ništa unaprijed“, rekla je ona, dodajući da će nakon kratkog predaha nastaviti sa treninzima i drugim obavezama.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018